U bent hier: BMM >


Untitled Document

 Hoofdthema's
 
De Noordzee
 

Mathematische modellen

 
Monitoring
 
Beheer van het mariene milieu
   
 Andere thema's
 
Contacteer ons
 
Belgian Marine Data Centre
   
 Verwante links
 
Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen
 
Federaal Wetenschapsbeleid
   
 Beveel ons aan
 
Stuur deze pagina
per e-mail

Welkom bij de BMM!

Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, waar de BMM sinds 1997 deel van uitmaakt, heeft haar interne structuur grondig gewijzigd. Er werden verschillende Operationele Directies (OD) opgericht. Één van deze OD's, de Operationele Directie Natuurlijk Milieu, omvat het personeel van de BMM maar ook die van de vroegere onderzoeksgroepen Zoetwaterbiologie, Biologische Evaluatie, en het Nationaal Knooppunt Biodiversiteit. Binnen deze OD werd verder een Wetenschappelijke Dienst BMM opgericht, die de wettelijke verplichtingen van de vroegere BMM, zal verderzetten.

Vanaf nu spreken we dus over OD Natuurlijk Milieu voor al het onderzoek op de zee, en expliciet over de Wetenschappelijke Dienst BMM als het gaat over wettelijke verplichtingen (zoals luchttoezicht of milieuvergunningen voor windmolenparken).

Onze website zal in de komende maanden aangepast worden, zodat de nieuwe structuur van het KBIN en ons wetenschappelijk onderzoek hier nog beter weergegeven worden.

_____ .. _____

De Beheerseenheid van het Mathematisch Model van de Noordzee en het Schelde-estuarium, kortweg BMM, is een departement van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN), een federale wetenschappelijke instelling die valt onder het Federaal Wetenschapsbeleid (vroeger bekend onder de naam DWTC).

De BMM werkt volgens een MMM-strategie: Modellering, Monitoring en Management.

Modellering: de BMM bestudeert de ecosystemen van de Noordzee door middel van mathematische modelleringtechnieken, bedoeld om een beter inzicht te verwerven in die ecosystemen en om voorspellingen te kunnen maken.

Monitoring: de BMM verzamelt gegevens die noodzakelijk zijn om de toestand van het mariene milieu te evalueren en om de mathematische modellen te valideren en aan te passen.

Management: de BMM vertegenwoordigt België in diverse intergouvernementele Conventies die handelen over de bescherming van het mariene milieu. Verder werkt de BMM de Belgische standpunten uit die verdedigd moeten worden, alsook de toepassing van de genomen beslissingen. Dit management gebeurt onder het gezag van de Minister die het milieubeleid onder zijn bevoegdheid heeft.

De BMM staat tevens voor een team van een zestigtal mensen, die er alles aan doen om de kennis van de Noordzee te verbeteren en om wetenschappelijke mariene diensten aan te bieden.

 

 

 

Kustvoorspellingen

GETIJDEN
OOSTENDE
[TAW]
 
Tijdstip
Hoogte
 Laag
19:10
0.13 m
 Hoog
0:50
4.76 m
 Table Graph North Sea animation Belgian coastal zone animation

Harmonische getijden 
Oostende 1980–2020:
  *tot
Formaat JJJJ-MM-DD
  
WIND
WESTHINDER
 Snelheid 8.34 m/s 
 Sector 226° , SW 
 Table Graph Line plot North Sea animation
  
GOLVEN
AKKAERT
 Hoogte 1.10 m
 Table Graph North Sea animation
  
STROMINGEN
WESTHINDER
 Graph Polar plot Line plot North Sea animation Belgian coastal zone animation
  
TEMPERATUUR
OOSTENDE
 Graph Dagelijkse kaarten
  
SALINITEIT
OOSTENDE
 Graph Dagelijkse kaarten
  
TRANSPORT
  Daily maps
  

 

 © MUMM | BMM | UGMM 2002–2017 webmaster@mumm.ac.be
 De BMM is een departement van het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen